Fråga 1: Hur påverkar produkten hälsa och miljö?
Svar: Råvaror: Förnybara, petroleumfria och säkra att hantera. Transport: Kompakt och måttlig vikt. Lätt att förpacka; enkel förpackning. Produkten: Ej giftig. Biologiskt nedbrytbar. Miljöanpassad. Enkel att hantera. Avfall: Brinner nästan helt upp. Inget farligt avfall.

Fråga 2: Är produkten miljömärkt?
Svar: Ja, med världens hårdaste miljömärkning - BRA MILJÖVAL.

Fråga 3: Tändpapper har ju blivit "Bäst i Test" vid flera tidningstester, bl.a. i tidningen "Allt om mat". Vilka fördelar har man funnit med produkten?
Svar: "Allt om mat", 1998: Mycket enkel att använda. Lätt att förvara, tar liten plats. Ger glöd medelsnabbt. Är lätta att tända och blir det för lite fart på glöden kan man bara lägga på ett par strimlor tändpapper till. " Land", 1993 : Vinnare blev utan tvekan tändpapperet. Det gav snabbt en jämn glöd. Det är lätt att hantera, osar inte och olyckfallsrisken är liten för både grillare och barn. " Aftonbladet - BRASEXTRA, 1987": Tändpapperet brinner under stark värmeutveckling och ger en bra glödbädd som håller brasan vid liv.

Fråga 4: Det inträffar varje säsong att barn dricker tändvätska. Dessutom brännskadas flera personer varje år i samband med att de använder vätskeformiga tändmedel. Har det inträffat några tillbud i samband med användningen av tändpapper?
Svar: Sedan starten 1983 så har inte ett enda tillbud rapporterats.

Fråga 5: Finns det fler användningsområden för tändpapper än tändning av grillbäddar och vedbrasor ute och inne?
Svar: Eftersom tändpapper utvecklar hög värme så är produkten mycket bra för tändning av pellets. Så här skriver Jan-Erik Dahlström: Med en halv strimla tänder jag min pelletskamin utan besvär. Jag heter Jan-Erik Dahlström och har sysslat med pellets sedan 1983 i Kil, Värmland. Jag kom först i kontakt med en pelletskamin 1986 och introducerade pelletskaminer i Sverige genom ett villaprojekt tillsammans med NUTEC, vår energimyndighet i Sverige, 1989-1991. Pelletskaminen har värmt mitt hus sedan 1992 utan problem. Pelletskaminen gör uppvärmningen bekväm, billig och miljövänlig. När pelletskaminen skall startas så fyller jag först brännkoppen med en handfull pellets. Mitt i pelletsbädden trycker jag ned en halv remsa tändpapper på högkant. Vänd alltid brottytan uppåt så blir det lätt att tända. Stäng kaminluckan och låt brinna en minut. Därefter är det bara att starta pelletskaminen för denna veckas driftperiod. Rengöring varje vecka gör driften säker, ekonomisk och miljövänlig. Askan och vinbärsbuskarna trivs ihop och cirkeln är sluten. Att tända pellets kamin med tändpapper passar bra för miljön och säkerheten. För tändning av pellets i pelletskaminen gör du så här. Häll upp den pellets som skall användas i korgen. Bryt två strimlor tändpapper och placera den över pelletsbädden. Strimlan tryckes ned utan att övertäckas. Tänd på papperets rivna kant.    

Fråga 6: Flera konkurrerande tändprodukter innehåller paraffin medan tändpapper innehåller stearin. Vilka är skillnaderna mellan paraffin och stearin?
Svar: Paraffin är framställd av petroleumråvara. Det innebär att dessa tändprodukter som innehåller paraffin bidrar till att lagret fossilt kol ökar i biosfären, vilket inte rimmar med en vision om hållbar utveckling. Stearin ( Stearinsyra ) som är råvara till Hammarö och Gastro tändpapper är tillverkat av endast förnybara råvaror.     

Fråga 7: Hur länge brinner tändpapper?
Svar: Tändpapper brinner med hög värmeutveckling i c:a 5 minuter. Det är dock inte brinntiden som är viktig utan att produkten ger ifrån sig så mycket värme att det som skall antändas blir antänt. Det finns tändprodukter som brinner längre men med sval gasformig låga och därmed ett sämre resultat.

Fråga 8: Är tändpapper luktfritt?
Svar: Nej, tändpapperet luktar stearin.

Fråga 9: När man tänder grillkolsbädden med tändpapper så skall 2-4 strimlor spridas över grillbädden. De skall tryckas ned utan att övertäckas. Varför skall man vara noga med att inte de blir övertäckta?
Svar: Det beror på att om de är övertäckta så saknas det syre till förbränningen varvid förbränningen blir ofullständig och en rökutveckling sker.

Fråga 10: Hur mycket tändpapper behövs det för att tända en vedbrasa?
Svar: Minst 1/2 strimla behövs. Mängden beror på vedens torrhalt.

Fråga 11: Var kan man köpa tändpapper?
Svar: Stearinbaserat tändpapper finns hos COOP (Gastro Tändpapper). Hammarö Tändpapper finns hos ICA, ÖB, Willys, Hemköp, Närlivs, Tempo, Handlar´n, Direkten, Shell och många fristående bensinstationer. Nitor Tändpapper finns hos många färghandlare och byggbutiker.